Снимка: МВнР
fallback

Българското Министерство на външните работи няма информация български граждани да са пътували в катастрофиралия над Украйна малайзийски пътнически самолет Боинг 777. Това съобщи bTV.

Oще по темата

По данни, цитирани от международните агенции, повечето от загиналите са холандски граждани, тъй като самолетът е излетял от международното летище в Амстердам. Много от жертвите са пътували за XX международна конференция за ХИВ в Мелбърн, предаде АFP.

„Изказвам моите най-искрени съболезнования на семействата на загиналите пътници. Много от тях са пътували за Международната конференция по проблемите на СПИН в Мелбърн”, написа в профила си в социалната мрежа „Туитър” изпълнителният директор на програмата на ООН за СПИН Майкъл Сайдиб.

Междувременно авиокомпания „Малайзия еърлайнс” обяви, че изпраща свои представители в Украйна за разследване на самолетната катастрофа. Представител на пресслужбата съобщи, че компанията ще се свърже с тях за установяване причините за катастрофата.

Премиерът на Австралия Тони Абът пък заподозря Русия за трагедията и я предупреди, че ще понесе тежка отговорност, ако се окаже че падналият самолет на авиокомпания „Малайзия еърлайнс” е бил свален с руска ракета ”земя-въздух”, предоставена на донецките сепаратисти, съобщава Интерфакс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 9 години

МВР нямало инфо?!?!Те не знаят какво става в собствената им държава,камо ли на самолета!Знаят само размера на пенсийката и всички трикове около вземането и!

11

Анонимен

преди 9 години

Те и за Боевски нямаха никаква информация, така че да изчакаме новините.

10

eos

преди 9 години

Премиера на Австралия е една кукла на конци.....да си затваря устата. Потомък на конекрадци и престъпници заточени в намайната си страна.

fallback