Снимка: Reuters
fallback

Украинските въоръжени сили не са замесени в сваляне на малайзийски самолет в Източна Украйна, съобщи днес пресслужбата на президентството в Украйна, цитирана от Ройтерс.

Според президентството, цитирано от Интерфакс, президентът Петро Порошенко не изключва самолетът да е бил свален. Украинският премиер Арсений Яценюк нареди разследване на "самолетната катастрофа" в Източна Украйна, заяви говорителката му Олга Лапо, цитирана от Ройтерс.

Oще по темата

Сепаратиският лидер Александър Бородай обвини в сваляне на малайзийския пътнически самолет в Източна Украйна правителствените сили на страната.

Малайзийски пътнически самолет бе свален над Източна Украйна от проруски въоръжени бойци, като са загинали 295 души, заяви представител на украинското министерство на вътрешните работи. Увеличавайки залога в противоборството Изток-Запад между Киев и Москва, представителят обвини "терористи", използвали ракета земя-въздух.

Репортер на Ройтерс съобщава за десетки тела, разпръснати около димящите отломки на пътническия самолет, който се разби днес в Източна Украйна. По думите на служител от екипите за спешна помощ най-малко 100 тела са били открити досега на мястото, близо до село Грабово, както и че парчета от отломките са пръснати из района в радиус на около 15 км. Счупени парчета от крилата са оцветени в синьо и червено - цветовете в емблемата на "Малейжа еърлайнс", която загубила връзка със самолета, посочва агенцията.

Малайзийският премиер Наджиб Разак заяви, че е шокиран от информацията за самолета и е наредил да се започне "незабавно разследване" на съобщенията за катастрофата, предаде Асошиейтед прес. Агенцията посочва, че малайзийският министър на отбраната Хишамудин бин Тун Хюсейн е написал в Туитър, че няма потвърждение, че самолетът е свален. Той е дал указания на армията на страната да провери и да получи потвърждение. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 9 години

Доколкото разбрах, руската граница е на 40 километра, а самолетът е летял към нея. Тоест е ударен може би извън територията на източна Украйна. Сепаратистите нямат достъп до там. Нито руснаците.

51

Анонимен

преди 9 години

До АнонименСепаратистите нямат бойна авиация, не е бил и руски самолет, та чии е самолета според вас?----------------Защо да не е бил руски самолет, като руската граница е на 15 километра?

50

Petzata

преди 9 години

Pi4ove, vijte tuit4etata na tozo kontrolador predo da govorite glupodti: https://twitter/spainbuca

fallback