Владимир Путин, Снимка: Reuters

Владимир Путин трябва да остане президент на Русия и след 2018 г., когато изтича неговият трети мандат на поста. Така смятат 66 на сто от жителите на страната, показват публикувани днес данни от допитване на местния фонд "Обществено мнение",  цитирани от ИТАР-ТАСС.

Две трети от анкетираните са на мнение, че "дейността на Путин като държавен глава изцяло е в интерес на хора като тях", отбелязва агенцията. През последните години този показател видимо се е повишил - от 36 на сто през септември 2012 г.  спрямо сегашните 66 процента.

Още по-голям дял от запитаните - 74 на сто, заявяват, че дейността на Путин като президент отговаря на личните им очаквания отпреди две години, когато е бил избран. При това според 55 на сто от участниците в анкетата Владимир Путин изпълнява в момента президентските си задължения по-добре, отколкото през първите си два мандата.

Почти половината (41 процента от анкетираните) вярват, че най-сериозните промени към по-добро в Русия стават благодарение на Путин, а към по-лошо - поради независещи от него причини.

Сред постъпките, решенията и изявленията на Путин през последните две години хората в Русия изтъкват най-вече присъединяването на Крим, включително на Севастопол (29 на сто), политиката спрямо Украйна (7 на сто), провеждането на олимпиадата в Сочи (5 на сто), укрепването на международния авторитет на Русия и цялата й външна политика (4 процента), отбелязва ИТАР-ТАСС.

Статистическата грешка не надхвърля 3,6 на сто, уточнява руската агенция, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase