Министърът на отбраната на Лаос Дуангчай Пхичит е бил на борда на самолета. Снимка: БТА
fallback

Лаоски самолет АН-74 катастрофира в североизточната лаоска провинция Сиенкуанг. На борда са били министрите на отбраната и на обществената сигурност, кметът на столицата Виентян, други правителствени ръководители. Tова съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на добре информиран източник.

ДПА съобщи, че са загинали най-малко 22 души, трима са оцелели, но не се посочва кои са те. ИТАР-ТАСС съобщи за 18 загинали. Делегацията отивала на военен парад, организиран по случай юбилей на едно от подразделенията на Лаоската народна армия.

Самолетът се разбил на 4 километра от пистата за кацане. Засега няма информация какви са причините. Ан-74ТК-300 е бил произведен в Украйна, от Харковския самолетостроителен завод, и е бил предаден от Украйна на Лаос през 2009 г. Купен е бил за правителствени нужди.

Самолетът може да превозва 10-16 пътници, автомобил или друг товар. Далечината на полета е 4000-5000 километра, максималната скорост - 750 км/ч.

Ройтерс съобщава за катастрофата, позовавайки се на анонимен източник от лаоското министерство на отбраната. Асошиейтед прес се позовава на информация на тайландското външно министерство, която също не съдържа подробности. Различен е само броят на намиралите се на борда - 20 души.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

jane

преди 10 години

Добре де, ако може да превозва 10-16 пътници, а на борда е имало 22, явно има някаква грешка в експлоатацията. Това си е малък самолет, изглежда, така че има значение каква е бройката. А и инциденти стават, тъжно но факт. И най-сигурното превозно средство може да не те превози, ако така ти е писано.

13

Анонимен

преди 10 години

гледам, червената зараза е подхванала и тази статия =]

12

Анонимен

преди 10 години

природата може да е прекрасна но хората са някаква комунистическа *** дето се избива с милиони

fallback