Снимка: Reuters
fallback

Русия обвини авторите на доклада на ООН за човешките права в Украйна в политическа поръчка с цел реабилитиране на прозападните временни власти в Киев, предаде Ройтерс.

В коментарите си за Крим авторите на документа, публикуван от офиса на върховния комисар на ООН за правата на човека, "надхвърлят рамките на позволеното от Устава на ООН, пряко разпореждащ на служителите от организацията строго да спазват принципа за неутралитет и безпристрастност", заяви външното министерство в Москва, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Oще по темата
Ведомството изразява дълбоко съжаление във връзка с това, че докладът фактически оправдава престъпната наказателна операция в Югоизточна Украйна, премълчава за жертвите сред мирното население. Авторите правят опит да хвърлят отговорността за нарушенията на човешките права върху "проруските сили".

"Незнайно защо са забравили да споменат и за това, че Украйна спря да подава сладка вода в Крим - действие, което нарушава цял ред човешки права", изтъква министерството.

Докладът бе представен в Киев от помощника на генералния секретар на ООН за човешките права Иван Шимонович, "прочут с ангажираните си, необективни оценки на положението с човешките права в Украйна", допълва руската агенция.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 9 години

Всички вече видяхме какво представлява Европа. Сбирщина нискоморални ***, потдържащи и насърчаващи изгарянето на живи хора и палачите, извършили злодеянието. Всички илюзии за това какво е Европа изченаха за един миг. Обвиняват ни за грехове, които те са извършили и извършват много преди нас в много по - големи мащаби. Нямаме работа с такива ***.

20

хахахаа

преди 9 години

тези експерти са американски мекерета--доклада е фалшименто--какно всичко което опре до оон...що нема нещо за либия,ирак--как са там правата на ..човеко...хахаха

19

Анонимен

преди 9 години

Така е "експертите",работещи в ООН гледат през американски очила и заличават по същество работата на ООН като организация,създадена за опазване на мира и сигурността в света.Явният слугинаж вече дразни."Човешките права"и "демокрацията",проповядвани от амер.управляващи са само параван на терористичната им дейност по света.

fallback