Снимка: Reuters
fallback

Публикуваните от САЩ снимки, които уж доказват присъствие на руските войски на границата с Украйна, са продължение на нагнетяването на обстановката, към тях трябва да се отнасяме с хумор. Това заяви бившият началник на международното управление на Министерството на отбраната на Русия генерал-лейтенант Авгений Бужински за РИА Новости.

„Можеш да вземеш миналогодишни снимки и да ги покажеш на широката публика. Още повече, че космическите снимки трябва да можеш да ги разчетеш“, каза генерал Бужински.

„Дори и да гледам такава снимка, мога да видя там самолети, а къде точно, може да е снимано някъде в Далечния изток? Трябва да се вярва на думата на онзи, който казва, че снимките са направени вчера и е снимана точно Белгородска област“, посочи той.

Oще по темата
Бужински допълни, че по цялата територия на Русия има разположени военни летища и полигони, на които е базирана авиация и техника, някои от тях са в райони близо до Украйна.

„И какво сега, да махнем в дълбочина от хиляди километра от територията на Украйна всички самолети и хеликоптери, така че американците да кажат, че там няма нищо? Това е глупаво“, каза Бужински.

Експертът посочи, че САЩ постоянно нагнетяват обстановката, опитвайки се да докажат, че „могъща Русия, доказала своята ефективност, ще започне да унищожава и да завзема техните съюзници – да окупира Прибалтика и Полша, след това – югоизтока и Румъния“.

„Американците просто трябва да поддържат градуса на истерията сега. Към това трябва да се отнасяме с хумор – към всички тези истерични викове, че ще започне война“, подчерта генералът.

Държавният департамент на САЩ публикува във вторник снимки от космоса, които свидетелствали за присъствието на руски войски по границата с Украйна. По-рано руският президент Владимир Путин съобщи, че Русия е изтеглила войските си от границата с Украйна. Пентагонът и ръководството на НАТО нееднократно заявиха, че не виждат признаци за изтегляне на руските войски от украинската граница.

Снимки от космоса бяха публикувани от НАТО през април, като стремежът беше да се докаже присъствие на руски войски до границата с Украйна. Тогава високопоставен представител на Генщаба на Русия заяви, че снимките не са от пролетта на 2014 г., а от август 2013 г., когато руската армия е провеждала учение в този район.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

143

тя

преди 9 години

Ясно е ,че американците искат война далеч от техните граници. Войните носят милиарди на оръжейната промишленост , от които фалира Америка има нужда.

142

Анонимен

преди 9 години

Ракетата Протон-М, носеща най-мощния руски телекомуникационен спътник Експрес - АМ4Р, изстреляна от космодрума Байконур е паднала на територията на Казахстан.Путлеристите тая сутрин са като наакани по форумите!А нашенските медии МЪЛЧАТ,СТИСНАЛИ ЗЪБИ за тази новина, както ЕДНО ВРЕМЕ МЪЛЧАХА,КОГА ГРЪМНА АЕЦ В.И.ЛЕНИН (Чернобил).

141

Мечо Пуx

преди 9 години

аз си мисля, че понеже руските войски няма къде да бъдат стационирани в русия, поради забрана от нато, то те трябва да бъдат настанени на територията на сащ. така сащ директно ще има възможността да следи движението им и да ни осведомява своевременно за дислокацията им.

fallback