Снимка: Reuters
fallback

Началникът на милицията в Мариупол Валерий Андрушчук е бил намерен обесен на дърво близо до местното летище, най-вероятно това е дело на разгневени жители на града, заяви пред Интерфакс ръководителят на Народния фронт в Луганска област Алексей Чмиленко.

Той припомни, че на 9 май Андрушчук стреля с пистолет по мирни жители на Мариупол, събрани на митинг по случай Деня на победата. "Разбира се, може да се предположи, че Андрушчук не е издържал на моралните терзания и се е обесил сам", допълни Чмиленко.

Oще по темата

Интерфакс не разполага с потвърждение на информацията от други източници.

Единствено интернет изданието "Остров", цитирайки източник от вътрешното министерство, съобщава, че Андрушчук е намерен обесен в района на мариуполското летище на 10 май. "Да, вярно е, става въпрос за насилствена смърт", посочил събеседникът на изданието.

На 9 май в Мариупол украински спецчасти се опитаха да превземат градското управление на милицията, където се бяха барикадирали милиционери, отказващи да се подчиняват на заповедите на Киев, припомня Интерфакс. В резултат на възникнал пожар управлението изгоряло напълно. При операцията загинали седем души, а 39 били ранени, съобщи местната болница.

Министърът на вътрешните работи Арсен Аваков съобщи, че при акцията е убит един милиционер, а петима са ранени. Загинали са около 20 проруски сепаратисти, а четирима били взети в плен.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

106

Анонимен

преди 9 години

Пак ли ми хвалите Русия а не България?!?Да ви е....а в *** не грамотни!Жалко за България и хората тук!Нещастници!

105

мунчо

преди 9 години

СЕГА Е РЕД НА АВАКОВ ......ЯЦЕНЮК.......ТУРЧИНОВ....

104

xxx

преди 9 години

До ТОДОР ХРИСТОВМного си ербап бе! Май игите ти идват в повече!

fallback