Снимка: БТА, архив
fallback

Около 300 проруски активисти щурмуваха днес сградата на регионалната прокуратура в украинския град Донецк, предаде Франс прес.

Според журналист най-малко четирима украински милиционери са били ранени.

Тълпата е започнала да хвърля камъни по сградата на прокуратурата и стотина милиционери от силите за борба с размириците, които охраняват обекта, са отвърнали с  шумозаглушителни гранати и със сълзотворен газ.

Множеството тогава е започнало да удря милиционери, някои от които са били разоръжени, докато проруските симпатизанти скандирали "Фашисти". Милиционерите са били били лишени от каските, бронираните жилетки, палките и щитовете си.

Ранени са един демонстрант и един милиционер. Щурмът стана след проруска демонстрация в Донецк, в която участваха 10 000 души.

На демонстрацията участниците в нея обвиниха прокурорите, на Донецк, че работят за прозападното правителство в Киев, отбелязва Ройтерс.

Донецк заплашва да се отцепи от Киев на референдум на 11 май, допълва Ройтерс.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

Анонимен

преди 10 години

До СашоА ти защо се палиш толкова ? и обиждаш ! Виж нека преди всичко да бъдем Българи !!! Погледнете какво става около нас, отвсякъде ни притискат турци и руснаци...баси народа сме

88

Анонимен

преди 10 години

До АнонименЮгославци (v 2.0) ли ще ставаме или Великоруснаци ??? -------------Сериозно ли мислиш, че можеш да станеш великоруснак? Та те няма да ти дадат да им лъскаш обувките, бе... Баси смешника.

87

Анонимен

преди 10 години

тук не става н въпрос кой е Русофил кой е русофоб ....а къде е истината Америка и Европа забъркаха кашата ...това е фактРусия си отстоява поззицийте ...това е факт Украйна се разорява това е факт и сега какво ....едните викат другите са виновни .... абе пълен ХАОСама едно е факт нито евроа нито Щатите имат какво да търсят в Украйна ...освен:45 милиона работници и 600 хил км2 територия ....за Руснаците е нещо повече от това ...и това е факт

fallback