Снимка: архив, Reuters
fallback

Официалният бюлетин на Европейския съюз обнародва имената на още 15 руснаци, срещу които са въведени санкции като замразяване на активи и забрана за влизане на територията на съюза, предаде ИТАР-ТАСС.

Oще по темата

В списъка са вицепремиерът на Русия Дмитрий Козак, заместник-председателят на Държавната дума Людмила Швецова, началникът на генералния щаб на въоръжените сили на Русия Валерий Герасимов, заместник-председателят на Държавната дума Сергей Неверов и началникът на Главното разузнавателно управление на руската армия Игор Сергун.

Санкциите влизат в сила от днес.

Така общо в европейския "черен списък" вече има 48 руснаци, на които са наложени санкции заради кризата в Украйна.

На всички тях се забранява до ноември достъп до територията на ЕС, а банковите им сметки подлежат на замразяване, ако се намират в европейски банки.

На 17 март ЕС въведе санкции срещу 21 руснаци заради Крим и Украйна. Сред тях имаше 8 представители на ръководството на Крим, 10 руски парламентаристи и 3 високопоставени военни.

На 21 март ЕС разшири списъка и включи в него още 12 руски граждани, сред които и вицепремиера Дмитрий Рогозин, председателя на Държавната дума Сергей Наришкин и председателя на Съвета на федерациите Валентина Матвиенко, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Suisse

преди 10 години

Парите са едни обикновени числа, в едно ши...но счетоводство. Най ценни са ресурси, тех. възможности, земя и най вече хората. Освен това фирмите държат малък процент от авоарите си в банкови сметки, понеже е неизгодно. Ако тези санкции засягат само cash, то тези санкции са просто...***.

16

мишкин

преди 10 години

Не отива на добре ходех на Ялта при мой приятел Руснак а снощи говорихме по скайп казва че този сезон е провален няма вода спират ни позтояно тока е кой ще дойде на море

15

ЛГТГТГТГП

преди 10 години

ЕС съвсем стана *** на САЩ, отвращение и смрад от този перверзен, терористичен Запад, въобще не ги интересува какво става в Украйна, единствено ги интересува да унищожат Русия защото тя остава независима от западната мръсотия.

fallback