Снимка: архив, БТА
fallback

Австралийският премиер Тони Абът съобщи, че районът, в който ще се извършва подводното издирване на изчезналия на 8 март малайзийски пътнически самолет с 239 души на борда, ще бъде разширен, предадоха световните агенции.

Абът припомни, че вече 52 дни са минали от изчезването на самолета и че роботът, използван за търсенето, не е открил нищо. Сега издирването на останките от самолета влизат в нова фаза, допълни той.

Oще по темата
Първоначално роботът Блуфин 21 издирваше район с радиус от 10 километра и дълбочина 4,5 километра в зоната, където бяха засечени сигнали, за които се предполагаше, че съвпадат с тези, излъчвани от предавателите на черните кутии на самолета.

Ще направим всичко, за да разрешим тази мистерия. Искам семействата на пътниците в самолета и целият свят да знаят че Австралия няма да избяга от отговорностите си, подчерта Тони Абът.

Самолетът изпълняваше курс от Куала Лумпур за Пекин, но по неизвестни засега причини се отклони от него и се насочи към южната част на Индийския океан.

Предполага се, че е потънал западно от австралийския град Пърт, съобщава БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

I'm

преди 10 години

Не забравяйте, че френския самолет го търсиха две години и половина в океана. Е намериха го на края и извадиха черните кутии. Възтановиха ги и откриха причината за катастрофата, която се оказа пилотска грешка. Но след две години и половина!

5

hhh

преди 10 години

Това, което правят всъщност е да се гаврят с близките на пътниците. Два месеца да държиш в неведение роднините и да обявяваш всички на борда за мъртви си е чиста гавра.

4

стига

преди 10 години

Прах в очите на хората!Отклонението от курса не е причина самолета да падне.Тези, които знаят какво се е случило с него мълчат, а цялата тази суматоха се създава, за да се успокоят роднините,които не се примиряват с лъжите.Не напразно Обама беше в Малайзия (за пръв път от 50 годиниамерикански президент я посещава), преди това в Япония и навсякъде договори против Китай.А кои бяха повечето пътници в самолета - китайци

fallback