Снимка: Reuters
fallback

Кметът на източния украинския град Славянск обяви, че от днес, т.нар. народно опълчение на Донбас въвежда комендантски час - от полунощ до шест сутринта.

Тогава ще е забранено движението на "граждански лица" из града, с изключение на сътрудниците на оперативните служби, съобщи агенция ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Oще по темата

През изминалата нощ на подстъпите към Славянск, в района на село Билбасовка, където има пост на проруски сепаратисти, се стигна до престрелка между тях и група въоръжени лица.

Според кмета пристигналите с четири коли били бойци на дясната украинска групировка "Десен сектор", които не пожелали да спрат за проверка и открили огън по местните отряди, контролиращи достъпа до града. Пономарьов съобщи, че в резултат на престрелката са убити петима души - трима от бойците на "Десен сектор" и двама от силите за самоотбрана на града.

Украинската полиция и разузнаване обвиниха Русия, че е инсценирала фаталния инцидент, предаде Ройтерс. В изявление на украинската служба за сигурност се казва, че става дума за постановка, дело на "въоръжени нарушители на реда и саботьори, които тероризират местното население в района на Славянск" и действат с подкрепата на руското военно разузнаване ГРУ.

"Десен сектор" също отрече да е замесен в случилото се. Украинското вътрешно министерство заяви, че откакто проруски въоръжени лица са завзели по-рано този месец властта в Славянск, украинската полиция не може да действа там. То твърди, че подозрително бързо на мястото на инцидента са се озовали оператори на руски телевизии, и вижда в това потвърждение на тезата, че става дума за постановка, която е трябвало да бъде отразена в новините по руските медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Луц и Фер

преди 10 години

Духът е изпуснат отдаавна - на нас ни остава само да чакаме.

67

антиславянския Киев

преди 10 години

Отведнъж като ги притиснаха натясно, от Киев заявиха,че водели партизанска война срещу/собственото си/население на СлавянскМоже да кажем,че в Киев са антиславяни

66

Анонимен

преди 10 години

Истината е, че Русия и Украйна са едни пропаднали и криминални държави!Все пак Русия е империя, докато Украйна е млада държава, която не е много ясно дали ще я бъде. Нейните пороци обаче са изцяло наследство от руското и съветско господство!

fallback