Ник Клег. Снимка: архив, Ройтерс

Великобритания ще загуби работни места и влияние в глобален план, ако напусне ЕС, заяви в разгорещени дебати за бъдещето на страната проевропейският лидер на Либералдемократическата партия Ник Клег.

Той и опонентът му - евроскептикът Найджъл Фараж, размениха остри реплики, свързани с политиката към имигрантите, както и по други важни въпроси.

Клег обвини Фараж, че има „опасни фантазии“ и лош нрав. След тази вметка заместник-премиерът заяви, че исканията на партията за независимост на Великобритания за отделяне от Европейския съюз са, меко казано, абсурдни.

Според Клег, ако Великобритания се изолира, каквото е желанието на Фараж, ще се стигне дотам, че страната няма да има приятели, работни места и влияние в международен план. По думите на Клег няма нищо лошо в съвместната работа с други държави, тъй като този процес помага на икономиката да бъде по-силна.

Лидерът на Партията за независимост на Обединеното кралство Фараж обвини опонента си в лъжа, подчертавайки, че от свободното движение на хора в Европа най-много ще пострадат работещите във Великобритания.

Фараж смята, че, когато страната се отдели от Европейския съюз, стъпката ѝ ще бъде последвана от много други държави, които ще се „освободят от този икономически затвор“.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air! 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase