Михаил Ходорковски Снимка: БТА
fallback

Руският олигарх Михаил Ходорковски получи право на пребиваване в Швейцария и смята да се установи в кантона Санкт Гален в източната част на страната, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирайки прессекретаря на федералното управление за миграцията Мартин Райхлин.

"Разрешението е било издадено на 27 март", уточни той.

Oще по темата

Според Райхлин бившият магнат, който през декември 2013 година бе помилван от президента Путин, след като прекара 10 г. в затвора, е избрал Санкт Гален, "защото там вече живеят жена му и  децата", а вероятно и защото в източния кантон има "благоприятен режим за данъчно облагане".

Издаденото право на пребиваване е от категория Б за срок от 1 г., след което може да бъде продължено.

Както Dnes.bg съобщи, 51-годишният Ходорковски пристигна в Швейцария през декември, няколко дни след като получи 3-месечна виза от властите в Швейцарската конфедерация.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Илчев

преди 10 години

....пари,при пари отиват

23

Avi

преди 10 години

До Сър Пичук,точно,всичко точно,парите американски минават през немски банки,радвам се за такива умни и интелигентни хора,като Вас;Пичук,а Запад винаги ще подлива масло в огъня и исползва разни марионетки от Берзовски(умрял)до Ходорковский и разни чеченски гадове,да сеят в Руссия хаос и паника. Афган-85

22

Доктор Сър Пичук

преди 10 години

Ленинската революция НЕ Е финансирана от Швейцария, а от едно крайно неочаквано за вас място, а именно САЩ. Сделката между ленин и спонсорите му зад океана е била много американска компании да получат концесии за добив на ресурси в русия, най-често злато и петрол в замяна финансиране болшевишката банда. След революцията наистина ленин им дава редица обекти, но концесията продължава само няколко години до смъртта на вожда, а американците са изгонени от сталин.

fallback