Снимка: архив, Reuters
fallback

Петстотин двайсет и девет членове на забраненото ислямистко движение "Мюсюлмански братя" бяха осъдени на смърт в Египет, предадоха световните агенции, като се позоваха на съдебни източници.

Присъдите бяха издадени от трибунал в централния град Миня по различни обвинения - за убийството на полицай, опит за убийството на двама негови колеги, нападение срещу полицейски участък и други актове на насилие.

От общо 545 обвиняеми пред съда бяха изправени над 150. Останалите бяха съдени задочно. 16 души бяха оправдани. Присъдите може да бъдат обжалвани.

Адвокатите на подсъдимите се оплакаха, че не са имали възможност да изложат своите аргументи.

Много привърженици на движението "Мюсюлмански братя" на сваления от власт от армията през юли президент Мохамед Морси бяха арестувани след съпътствани от насилие протести в Миня след убийството на стотици ислямисти по време на демонстрации в столицата Кайро през август, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Strict

преди 10 години

"529 членове на "Мюсюлмански братя" бяха осъдени на смърт в Египет"Точно така трябва да се постъпва с рушителите на държавността!Ненапразно Египет е една от най-старите цивилизации в света.

8

Анонимен

преди 10 години

До НагоренПопокатепетълНапротив-като избиеш и семействата им съвсем ще хване дикиш-те тия езика на сопата го знаят.

7

ген.А. Фатах ас Сиси

преди 10 години

Да са готови чобан Ердоган и неговите мюсюлмански братя.

fallback