Снимка: БТА
fallback

Снайперистът, който стреля вчера в Симферопол, е задържан. Информацията беше потвърдена от МВР на Крим, предаде радио „Вести ФМ“.

Oще по темата
Стрелецът се оказа 17-годишен жител на Лвовска област в Украйна.

Предполага се, че задържаният непълнолетен е от радикалното националистическо движение "Десен сектор", посочва Gazeta.ru.

При стрелбата вчера в Симферопол загинаха двама души, а двама бяха ранени.

МВР съобщи, че е стреляно в две посоки: срещу украинска военна част и срещу представители на силите за самоотбрана, намирали се около сградата.

Междувременно командващият Черноморския флот на Русия вицеадмирал Александър Витко каза, че стрелбата в Симферопол, при която вчера загинаха двама души, е била провокация - "там е действал снайперист, както на Майдана". Това предаде агенция Криминформ, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Витко заяви, че на 14 март ръководството на Черноморския флот е казало, че се подготвя провокация в Крим, пише БТА.

"Случилото се вчера в Симферопол е недвусмислено и е провокация. Ако се съди по почерка, явно е действал снайперист, както на Майдана. В резултат са загинали двама души", заяви Витко.

"Въпреки това луди глави в сегашното ръководство на Украйна се изказваха за разрешаване на употребата на оръжие", заяви той.

"Искам да предупредя всички - и най-вече личния състав на украинските военноморски сили - не дай Боже някой да стреля дори от барикади. Огънят не е играчка. Моля това да се разбира дословно", каза Витко.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

wtf

преди 10 години

Откраднаха ни историята, заграбвайки де що имаше написано за българския произход по манастирите. Направиха ни славяни с татарски примесици, защото не може някакъв си там народец, да е с по-велика история от руската. Направиха Българската азбука - славянска, защото не може голямата империя да пише с азбуката на друг народ. Избиха цялата българска интелигенция след девети. Това което те са открааднали от нас, не може да се измери в пари, и не може да се купи с газ.

84

Анонимен

преди 10 години

абе всеки пише че русия ни е обрала от освобождението до 1989г, но никой от тези всезнайковци какво поточно ни е взела.а можеби ние ограбила стоките които продавахме във ссср или че ние продавала газ на бесценица.АЛО неблагодарници тание нямахме държава преди освобождението,това което сме днес е благодарение на русия,кажете от 1989 насам каквото имахме го обра демокрацията

83

тя

преди 10 години

Добре , че единствено руснаците проляха кръвта си за нас и ни освободиха от турците ,защото не ми се мисли какво щеше да се случи с българите , ако не бяха те.Те създадоха временно руско правителство за да сложат начало на българска държавност. Как може това да се забрави и даже да плюят по руската държава ?. Здрав разум това не може да го приеме. Много луди , многооо в тая България.

fallback