Снимка: Reuters
fallback

В Севастопол днес избухнаха сблъсъци между привърженици на Москва и на Киев от кримския град, където украинскоезични жители честваха годишнина от рождението на Тарас Шевченко, предаде Франс прес.

Стотина мъже, въоръжени с палки и нагайки, някои - закачулени и с бронежилетки, нападнаха охраната на митинга по повод 200-годишнината от рождението на националния поет на Украйна, събрал към 200 жители на Крим.

Oще по темата

От края на февруари полуостровът, на който се изостря сепаратизмът, е окупиран от руски сили, припомня БТА.

Нападателите потрошили един автомобил и блокирали колите на службата за охрана на митинга, организиран според тях от "Десен сектор" - военизирано националистическо движение, проявило се в първите редици на протестите в Киев.

Полицията задържа най-малко петима души от охраната на митинга.

Нямаше възможност да бъдат преброени ранените, посочва АФП. Участниците в честването на юбилея пред статуята на
Шевченко, издигнали украински знамена, изпяли националния химн и гласуваха резолюция с критика срещу "руската окупация".

Ораторите са говорили на украински. На плакатите е било изписано на руски и на украински език "Единна страна", "Украйна и Русия искат мир", "Свободна Украйна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

Анонимен

преди 10 години

Двама християни взаимно се давят,стенат народите, но нищо не правят.А жълтата страна ще натрупа сила,щом могъщата мечка вече е покорила.Всеки от тези могъщи тирани ще реве,че света не е могъл да раздели на две.А делата им ще дадат плодове гнили,с чумата си много народ ще са избили.Лекарите ще търсят лек за тая зараза.Напразно тя е по-ужасна от проказа.О, ще дойдат всички знаци черни,писанията ми до едно са верни

81

ppq

преди 10 години

До kremenaabvти под всички статии ли оставяш този коментар? промени поне нещо:-)

80

СПАС

преди 10 години

КАТО ГЛЕДАМ ЗНАМЕТО ОТ ТОЗИ МИТИНГ, МАЙ И ТЕ ИСКАТ ДА СА КЪМ РУСИЯ!!! ИЛИ ОТНОВО Е НЯКАКВА МАНИПУЛАЦИЯ, ЧЕ ИМА ВЪОБЩЕ ТАКИВА МИТИНГИ!!

fallback