Лидерът на проруския регионален парламент на Крим се зарече районът да стане част от Руската Федерация до края на месеца, предаде ДПА.

Володимир Константинов призна, че преходният процес е сложен, но изрази надежда, че всичко в легален аспект ще бъде приключено до края на месеца.

Още по темата

По-рано тази седмица кримското ръководство заяви, че на 16 март ще се допита чрез референдум до населението на района дали да се присъедини към Руската Федерация.

Константинов обеща, че учителите, лекарите, военните, милиционерите и други правителствени чиновници ще получават четири пъти по-големи заплати, ако Крим стане част от Русия.

По думите му ръководството на Крим е готово на диалог с Украйна единствено в случай на смяната на действащите власти в Киев.

"Настоящата власт е абсолютно нелегитимна, тя дойде на власт с насилие. Докато тя не си отиде, никакви диалози няма да има не само с властта, но въобще с цялата страна", категоричен бе Константинов.

Той каза още, че трябва да се проведат нормални, честни и открити избори и да се разоръжат бандите, преди Крим да влезе в диалог с Киев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase