Снимка: архив Ройтерс
fallback

Самолетът на авиокомпания Malaysia Airlines, който вчера изчезна от радарите в близост до Виетнам, все още не е открит.

Нови доказателства водят разследващите органи към версията за терористичен атентат. В издирването са се включили военнослужещи и спасителните служби на Виетнам, Малайзия, Сингапур и Филипините, разкриха малайзийските власти.

Oще по темата
В помощ на групите, търсещи изчезналия пътнически самолет, ФБР изпраща агенти и технически експерти.

Подозренията за терористичния акт са възникнали във връзка със съобщенията, че на борда на самолета не са били двама пътници - италианец и австриец, които обаче са били регистрирани за полета.

Според властите на Австрия и Италия паспортите на пътниците са били откраднати. Съобщенията в медиите гласят, че двамата са живи и се намират на сигурно място.

Същевременно компания за полупроводници в американския щат Тексас е заявила, че 20 нейни работници са се намирали на борда на самолета.

Има информация, че летателната машина се е разбила в морето край Виетнам, но тя все още не е потвърдена, тъй като не са установени още координатите на самолета, съобщи компанията собственик.

Самолетът, който изпълняваше полет от Куала Лумпур до Пекин, не е влязъл във въздушното пространство на Китай и не е установявал контакт с китайските диспечери, пише Синхуа.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

John

преди 10 години

tova sa prichini da se zapochne voenni deistvia kam Russia... americantzite sa vehce v Evropa, se'a shte doidat i ot kam iztok....

23

Анонимен

преди 10 години

Пет пътници не са се качили на борда на изчезналия самолет. Багажите им били свалени. Двата билета, издадени по фалшивите паспорти, са били до Пекин, оттам - до Амстердам. Пътникът с италианския паспорт е трябвало да продължи до Копенхаген, а този с австрийския паспорт - до Франкфурт - съобщава CNN.

22

Анонимен

преди 10 години

5, след атентатът над Локърби през 1988-*** година въведоха правилото, че ако пътник не се качи на самолета, задължително му свалят багажа! Няма как да качиш бомба, а ти да не си на самолета! Не е случайно, че днешно време всичките терористи са самоубийци!

fallback