fallback

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че Русия е от погрешната страна на историята в Украйна и увери, че
международната общност е единна в отхвърлянето на намесата на Москва в Украйна, предадоха световните агенции.

Съществува консенсус да се каже, че Русия е нарушила международното право и суверенитета на Украйна, заяви Обама преди срещата си с израелския премиер Бенямин Нетаняху в Белия дом.

Oще по темата
 "Ако продължат в тази посока, ще разгледаме редица икономически и дипломатически санкции, които ще изолират Русия. Продължаването на военните действия в Украйна ще струва скъпо на Русия", предупреди Обама.

Той призова Конгреса спешно да приеме отпускането на помощ на Украйна и заяви, че руският президент Владимир Путин трябва да разреши на международни наблюдатели да посредничат за споразумение в Украйна, което да е приемливо за всички украинци.

САЩ готвят санкции срещу Русия заради действията й в Украйна, предадоха Франс прес и Ройтерс. Говорителката на Държавния департамент Джен Псаки спомена възможността за наказателни мерки срещу руски физически и юридически лица.

"На този етап ние не просто обмисляме санкции заради действията на Русия, а вероятно ще ги приложим. Разполагаме с широка гама от варианти", посочи Псаки, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

318

Смешни тези

преди 10 години

Никакви санкции няма да има срещу Русия по простата причина, че и САЩ и ЕС имат инвестиции в Русия далеч по-големи от евентуалните спестявания в техни банки на шепа руски олигарси. Никой няма да е толкова луд да загуби милиарди заради непремерени изказвания по повод на Путин и имперската му политика. Ще има много шум и лаене, но всъщност нищо няма да последва. ЕС и САЩ просто са по-слабата страна а в днешния свят не е важно да си прав, а да си силен.

317

Историк

преди 10 години

Русия винаги е била империя и днес продължава да е такава. Империите никога не са се съобразявали с нищо освен с интересите си. Това което се случва в Украйна е много просто и лесно обяснимо ако се разсъждава от имперски позиции. Готов съм да се обзаложа, че каквото и да говорят в ЕС и САЩ, това което ще се случи ще се реши от Путин абсолютно едностранно и без каквото и да било съобразяване с другия свят колкото и "цивилизован" да е той.

316

Реалист

преди 10 години

Интересно с какви санкции можеш да уплашиш държава, която има всякакви природни ресурси, произвежда всичко и на практика раполага с неограничени възможности. По-скоро множество други държави не биха могли да поддържат икономиките си (в това число и България) без доставки на стратегически суровини от Русия. Колкото и да е неприятно за мнозина, това са фактите.

fallback