Снимка: БТА
fallback

Крим ще остане в състава на Украйна. Това заяви днес пред журналисти Арсений Яценюк, одобрен от Върховната рада за министър-председател на страната, предаде ИТАР-ТАСС.

Според него евентуален военен конфликт в неговата източноевропейска страна ще застраши стабилността в целия район, предаде Ройтерс.

Яценюк отрече новото правителство, сформиране след отстраняването на президента Виктор Янукович, да национализира частни компании в Украйна.

"Аз бях и съм привърженик на дипломатическо решение на кризата, тъй като евентуален конфликт ще унищожи основите за стабилността в целия район", каза Яценюк на среща с бизнесмени.

Oще по темата
 Премиерът на Украйна повтори, че неговото правителство ще бъде готово да изпълни всички условия, поставени от Международния валутен фонд (МВФ), за да гарантира финансова подкрепа за страната.

Украинските военни няма да допуснат употреба на оръжие и кръвопролития на териториите, подчинени на Военноморските сили на Украйна. Това заяви пред журналисти командващият ВМС на страната контраадмирал Сергий Гайдук.

"Ще направим възможното и невъзможното, за да няма кръвопролития. Обръщам се и към печата, и към хората, към всички, които ме чуват, всички ние трябва да разберем, че Военноморските сили на Украйна не са заплаха за населението на Севастопол, на Крим", каза Гайдук.

Той напомни, че украинските военни моряци имат в Крим съпруги, родители, деца.

"Затова дадох на командирите ясна заповед: да направят възможното и невъзможното, за да не допуснат употреба на оръжие", заяви Гайдук.

(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

139

Яценюк е сциентолог

преди 10 години

Сциентологията e система от религиозни вярвания и философски идеи, основана в САЩ от писателя Лафайет Роналд Хъбард (1911-1986) през 1952 г.Той е автор на много книги в областта на научната фантастика, повечето от които са писани през 1930-те и 1940-те год. През 1949 г. на конференция на автори на научно-фантастични книги, проведена в Ню Джърси, той заявява: "Да пишеш за 1 пени на дума е смешно. Ако човек наистина иска да натрупа милиони, най-добрият начин е да създаде своя собствена религия."

138

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен 145А ти да не мислиш, че Путин е някакъв не евреин ?:

137

Анонимен

преди 10 години

До краси 154Те и турците разпространяват такива карти за България! На верно са се споразумели с ***(к)ин, как да ни делят, защото, ако се справи с Украина, България не следващата. Петата колона на Русия пак ще бере цбетя.

fallback