Снимка: Reuters

Украинският главен прокурор нареди ареста на 10 бивши украински ръководни лица, предаде Ройтерс.

В списъка са членове на бившето правителство от времето на Виктор Янукович и бивши ръководители на силите за сигурност. Сред тях са бившият главен прокурор Виктор Пшонка, бившият вътрешен министър Валерий Захарченко, бившият министър на правосъдието Олена Лукаш и бившият началник на канцеларията на Янукович - Андрий Клюев. Те са издирвани по подозрения за масови убийства в украинската столица Киев, посочва Ройтерс.

Още по темата
Върховната Рада на Украйна днес прие закон за снемане на съдимостта срещу бившия украински премиер Юлия Тимошенко и на бившия украински вътрешен министър Юрий Луценко, предаде ИТАР-ТАСС. Това стана с приемане на закон "За реабилитиране на лица в изпълнение на решения на Европейския съд за правата на човека".

Действието на закона касае лицата, осъдени в периода 1 февруари 2010 г. до 1 март 2014 г. по обвинения, свързани с присвояване и разхищение на имущество, злоупотреби със служебно положение, превишаване на власт и небрежност при изпълнение на служебните задължения.

Междувременно стана ясно, че Лихтенщайн ще замрази авоарите на членове на бившето украинско правителство. Това съобщи високопоставен източник от правителството, цитиран от Ройтерс. Мярката се взима след същото решение на правителствата на Австрия и Швейцария.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase