Владимир Путин. Снимка: БТА

Морски пехотинци от руския Балтийски и от Северния флот се натоварват на големи десантни кораби. Те ще получат конкретна задача след излизането на корабите в открито море, съобщи ИТАР-ТАСС по повод разпоредената вчера от президента и върховен главнокомандващ Владимир Путин внезапна комплексна проверка на бойната готовност на войските в Западния и Централния военен окръг.

Още по темата

Според пресслужбата на руското министерство на отбраната въздушни десантчици от Псков се готвят за стоварване в райони, които ще станат известни, едва след като самолетите стигнат определените зони.

Според говорител на министерството на отбраната всички високомобилни подразделения от въздушно-десантните войски и морската пехота са "готови за стоварване при всякакви климатични условия". Успоредно с действията им танкови съединения и подразделения от Западния военен окръг се придвижват с железопътни композиции до значително отдалечени от гарнизоните им полигони.

Командващите армии и съединения са получили от Генералния щаб запечатани пликове, съдържащи задачите на войските и сили с указания за регионите, в които трябва да действат, добавя агенцията, цитирана от БТА.

Руски изтребители от Западния военен окръг носят бойно дежурство, охранявайки в засилен режим въздушното пространство в разпоредената вчера проверка на бойната готовност на войските, съобщи междувременно министерството на отбраната в Москва, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Изтребителите постоянно патрулират въздушното пространство в граничните райони. Летците тренират дозареждане с гориво във въздуха от самолети цистерни Ил-78. Бомбардировачи от Западния военен окръг изпълняват на авиационни полигони учебно-бойни задачи с цел поразяване на условен противник, а подразделения от радиотехническите войски увеличават радиолокационното поле.

В проверката на бойната готовност на войските в Западния и Централния военен окръг на Русия участват близо 150 хиляди военнослужещи от различни видове въоръжени сили и родове войски, около 90 самолета, над 120 хеликоптера, 880 танка, повече от 1200 единици военна техника и близо 80 кораба, посочва министерството, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase