Украйна в днешния ден. Снимка - БТА
fallback

Ръководствата на парламентарните групи на партиите "Баткившчина", "Свобода" и "УДАР" ще съгласуват с протестни активисти състава на новото правителство на Украйна, предаде ИТАР-ТАСС, цитирайки лидера на "Баткившчина" Арсений Яценюк. Според него консултациите са започнали вчера и ще продължат и днес. Новото правителство се очаква да бъде съставено в четвъртък.

Парламентаристите ще се срещнат с т.нар. "съвет на Евромайдана" - група, която включва изявени активисти на уличните протести. "Публично заявявам, че това правителство ще бъде легитимно не тогава, когато за него гласуват в парламента, а тогава, когато получи подкрепа от хората, които стояха на площад "Независимост"", каза Яценюк.

Той отбеляза, че ще бъде сложно съчетаването на професионализма в правителството с представителството на Евромайдана. Формирането на новия кабинет се очакваше днес, но  беше отложено за четвъртък, без да бъде съобщена причината за отлагането.

Яценюк допълни, че предвид задачите, които ще трябва да реши новото правителство, неговите членове трябва да са наясно, че  ги чака политическо самоубийство.

Председателят на Върховната рада (парламента) и и. д. президент на Украйна Олександър Турчинов днес обсъди с ръководителите на силовите министерства и структури недопускането на прояви на сепаратизъм и посегателства върху териториалната цялост, предаде ИТАР-ТАСС. В съобщение на  партията "Баткившчина" се казва, че са били обсъдени събитията  в Крим и наказването на виновните.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Счупиха тъпомера

преди 10 години

Откога правителствата се съгласуват на площада в ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ СТРАНИ, накъдето уж са тръгнали

17

АН

преди 10 години

РАЗБИХА ВСИЧКО В КИЕВ ОТКЪДЕ ОРЪЖИЕ ВЗЕЛИ И СТРЕЛЯТ ТЕЗИ НАРКОМАНИ

16

АН

преди 10 години

ПРАВИТЕЛСТВО ЗА НИЩО НЕ СТАВАМОШЕНИЦИ А НА МАЙДАН ДОШЛИ МЪРЗЕЛИВЦИ

fallback