Снимка: БГНЕС

Един от бункерите на руския президент Владимир Путин, разположен в планината Алтай в Централна Азия, вече се снабдява с хранителни запаси.

Това твърди британският в-к "Мирър", позовавайки се на вътрешна информация от източник, пряко ангажиран с доставката на провизиите в планинското убежище. Анонимният източник направи признанието в Телеграм канала "Поздняков", в който съобщи, че кашони със сухи дажби, зърнени храни и консерви се пренасят в голям мащаб в това отдалечено място в Сибир.

"Никога не съм виждал такова нещо. Запасите са вносни, скъпи и не са наши (руски)", сподели източникът.

По думите му храните се докарват в склад в планинския район, след което биват щателно проверени от специален екип, който да потвърди, че въпросните хранителни запаси са годни и безопасни за консумация.

Разтоварваме продуктите от едните камиони и след това ги товарим на други. Но искам да подчертая, че шофьорите определено не са обикновени шофьори на камиони за големи разстояния. Облечени са строго и имат сериозни лица. Казвам ви – това не са обичайните шофьори на камиони... не поддържат абсолютно никакъв контакт с нас, казва още анонимният източник.

Той допълни още, че целият процес продължава вече цял месец и посочи, че хранителните провизии ще стигнат за няколко години и са достатъчни за 200-300 души.

Имението, на около 220 км южно от регионалната столица Горно-Алтайск и на 3900 км източно от Москва, попадна в заглавията миналия месец, когато пожар унищожи сграда в комплекса. Но резиденцията отдавна се подозира, че е прикритие за таен високотехнологичен бункер, който може да приюти множество хора, включително семейството на Путин и по-широк кръг, както и неговия персонал и екип по сигурността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase