Виталий Кличко. Снимка: Reuters

Всички виновни за противоправни действия ще бъдат наказани, а в органите на реда може да се очаква лустрация, заяви лидерът на украинската партия "УДАР" Виталий Кличко, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Още по темата
"Всички, които са участвали в противозаконни действия, ще бъдат наказани. Всички, които са дали престъпни заповеди срещу украинския народ, ще бъдат наказани. А в органите на реда, на първо място, трябва да бъде извършена лустрация. Нито едно правонарушение няма да остане безнаказано. И аз съм уверен, че тези, които доведоха до кръвопролитието, до смъртта на десетки и стотиците ранени, ще бъдат наказани", заявява Кличко, цитиран от пресслужбата на партията му.

Според Кличко репутацията на представителите на органите на реда днес е унищожена. "За възстановяването й ще трябва немалко време. Убеден съм, че трябва да се извърши лустрация", заяви опозиционният лидер.

Като пример за въвеждане на ред в правоохранителните органи Кличко посочи Грузия. Реформата на грузинската полиция се смяташе за едно от основните постижения на Михаил Саакашвили на президентския пост. Но според ИТАР-ТАСС по-късно бяха публикувани данни за изтезания и нечовешко отношение към затворените в грузинските затвори, както и корупционните схеми на полицейските началници, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase