Снимка: Reuters
fallback

Трима души са убити при стрелба в Киев и най-малко – 150 ранени, от които 30 тежко, по време на насилието, което избухна днес в Киев между опозиционери и милиционери от звеното за борба с безредиците, предаде Франс прес, като се позова на данни на опозиционна медицинска служба.

На един от тежко ранените беше ампутирана ръка, други имат черепни травми и рани по ръцете и краката, дължащи се основно на шумови гранати.

По-рано днес милицията съобщи за 37 ранени.

Oще по темата
Завръщането към насилието в Украйна е резултат от политиката на западните страни, които насърчават ескалацията на напрежението, се посочва в изявление на руското министерство на външните работи, цитирано от световните агенции.

"Това, което става сега, е пряк резултат от политиката на снизходителност на западните политици и на европейските структури, които от началото на украинската криза си затварят очите за агресивните действия на радикалните сили в Украйна, като насърчават по този начин ескалацията и провокациите срещу законната власт", се посочва в документа, цитиран от Франс прес.

В изявлението руското външно министерство призовава украинската опозиция да се въздържа от заплахи и ултиматуми и да установи траен диалог с властите, чиято цел ще бъде изваждането на страната от дълбоката криза, предаде Ройтерс.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

papata

преди 10 години

бравоянукович,браво юнаци бой по западните мекерета,няма слава за Украйна ,има слава само за Русия....

112

КЛИЧКО СЕ СКРИ

преди 10 години

абе вие не гледатели ДИРЕКТНО ОТ КИЕВ- *** СА ИЗБИТИ И ВСИЧКО В ЦЕНТЪРА Е СПОКОЙНО ПРАВИ СЕ РАЗЧИСТВАНЕ - ПОГЛЕДНЕТЕ ДИРЕКТНИТЕ КАДРИ ВСИЧКО Е СПОКОЙНО ТИЯ ОТ МЕДИИТЕ ВИ ЛЪЖАТ И ВСЯВАТ ЛЪЖЛИВА ПАНИКА. МАЙДАНА СЕ РАЗЧИСТВА С ФАДРОМИ ГЛЕДАЙТЕ НЯМА БАРИКАДИ И ***. КЪДЕ Е КЛИЧКО НЯМА ГО НА МАЙДАНА И ГО ИЗДИРВАТ ЗА ТЕРОРИЗАМ. ЩЕ ОДИ ПРИ ТИМОШЕНКО В ЗАТВОРА И НЯМА ДА СЕ СРЕЩНЕ С НАШИО ШАМПИОН. СОРОС МУ ИЗЯДЕ ГЛАВАТА. ЛЪЖАТ ПО ВЕСТНИЦИ И ТЕЛЕВИЗИЯ. ИДАТ КАЗАЦИТЕ И МИНЬОРИТЕ ОТ ДОНБАС

111

Профет Муамет

преди 10 години

Крайно време е и турция да се освободи от това злобно, примитивно, мюсюлманско робство!

fallback