Снимка: БТА
fallback

Използването на сила е "неприемливо" и преговорите са единственото решение на кризата в Украйна, заяви днес Ринат Ахметов, най-богатият олигарх в страната, който подкрепя президента Виктор Янукович.

"Може да има само едно решение на политическата криза и то е мирното решение. Всяко използване на сила е неприемливо, допълни олигархът в комюнике, цитирано от Франс прес. Агенцията допълва, че Ахметов е много важна личност в партията на украинския президент.

Oще по темата
 Опитите политическата криза в Украйна да се уреди по мирен начин са напразни, заяви днес вътрешният министър Виталий Захарченко, цитиран от АФП, обвинявайки демонстрантите, че трупат оръжия.

"Събитията от последните дни в украинската столица показаха, че опитите ни да решим конфликта по мирен начин, без да се използва сила, са били напразни", пише министърът в  комюнике.

"Призивите ни не бяха чути и примирието е нарушено", допълва вътрешният министър, обвинявайки демонстрантите, че "складират оръжие" в центъра на Киев.

Захарченко, чието оттегляне е част от основните искания на  опозицията, заяви още, че представителите на силите на реда са  имали безрезултатни преговори с членове на опозицията.

Вътрешното министерство обвини днес протестиращите, че  държат трима полицаи в кметството в Киев от няколко седмици. Опозицията отхвърли тези обвинения, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

anonimen88

преди 10 години

сиг съм че тва е нагласено. няма кой да ги подкрепи опозицията, американците на които разчитат винаги се договарят с русия, те си имат над 70 години тесни отношения помежду си и накрая винаги се спазаряват, правят си взаимни услуги, разменят зони на влияние и уреждат нещата помежду си. най-вероятно накрая да спазарят американски нефтени фирми да работят успоредно в украйна и да продължават да си плащат русия в долари и сичко ше свърши както е почнало.

9

Анонимен

преди 10 години

И този диктатор ще завърши на въжето, също като Чаушеску

8

Анонимен

преди 10 години

Май не е далече деня, когато че валят ядрени глави над евробоклуците, на там драпат с всички сили!

fallback