Снимка: Reuters

Европейският комисар по въпросите на разширяването и европейската политика на добросъседство Щефан Фюле се срещна снощи в Киев с водача на украинската опозиционна партия УДАР Виталий Кличко, с когото обсъди изхода от кризата в Украйна и план за бъдещото развитие на страната, съобщи ИТАР-ТАСС.

Пред журналисти Кличко каза, че "не е достатъчно да се направят промени в правителството, трябва да се променят правилата на играта".

По-рано Фюле се срещна с президента Виктор Янукович, но пресслужбата на украинския държавен глава не съобщи подробности за разговора им.

В квартал на украинската столица бе намерен убит милиционер с огнестрелна рана в главата. Той бил открит от пазачи на строителен обект недалеч от местопрестъплението. Мъжът бил без оръжието си и се връщал от служба в общежитие на специалния отряд "Беркут", съобщи ИТАР-ТАСС.

Снощи в района на киевския площад "Независимост", т.нар. охрана на майдана нападнала трима милиционери, като един от тях е бил намушкан с нож. Служителите на реда са задържани в сградата на Киевската градска администрация, завзета от опозицията. Раненият е освободен и откаран в болница. Още двама милиционери са в неизвестност.

Още по темата
 Хиляди хора се стекоха вчера на погребението в град Лвов на опозиционния активист Юрий Вербицки, открит в сряда мъртъв в гора край Киев със следи от изтезания, предаде Франс прес. Той бил отвлечен ден по-рано заедно с друг опозиционер - Игор Луценко, който бил пребит и изоставен в гората, но все пак оцелял. Вербицки беше погребан с почести в присъствието на кмета на Лвов и други видни местни фигури в присъствието на около 10 000 души.

Тази нощ участниците в масовите протести запалиха големи огньове, стълбове гъст дим се издигат от горящите втомобилни гуми на грамадните барикади, издигнати от протестиращите,  отбелязва Асошиейтед прес.

Вчера САЩ предупредиха гражданите си в Украйна да избягват всякакви протести, демонстрации и многолюдни събрания, посочва ДПА. Американците, чието жилище или хотел се намира в близост до протестите, са съветвани да напуснат мястото или да се подготвят да останат в него няколко дни, ако се стигне до сблъсъци.

Американските власти препоръчаха на сънародниците си да избягват да пътуват до Украйна, тъй като обстановката там е непредсказуема и може бързо да се промени. Американското  посолство обаче продължава да работи.

 (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase