Снимка: архив, Reuters
fallback

Ислямистка група от руския Северен Кавказ пое отговорност за двата самоубийствени атентата в южния град Волгоград миналия месец и заплаши, че ще извърши нападения на Олимпиадата в Сочи, предаде Асошиейтед прес.

Досега никой не е поел отговорност за двата атентата във Волгоград, в които загинаха 34 души, посочва АП, цитирана от БТА.

Във видеопослание, качено днес на сайта на войнствената ислямистка група "Вилаят Дагестан", двама мъже, седящи до черни знамена с надписи на арабски език, говорят на руски и предупреждават президента Владимир Путин, че на Олимпиадата "ще ви направим подарък за невинната мюсюлманска кръв, проливана по света". Това ще бъде също подарък за туристите, които отидат там, заплашват ислямистите.

Руският президент Владимир Путин заяви вчера, че терористичните актове във Волгоград, извършени в края на миналата година, не трябва да повлияят по какъвто и да е начин на Олимпийските игри в Сочи, предаде ИТАР-ТАСС. Пред журналистите той подчерта, че ако "ние проявим слабост, ако ние покажем, че се страхуваме, то това означава, че ще помогнем на тези терористи да постигнат целите си".

Путин поясни, че за гарантиране на безопасността по време на Олимпиадата са ангажирани 40 000 сътрудници на правоохранителните органи. Запитан дали в Сочи ще се видят ракетни установки, които се виждаха в Лондон по време на тамошните олимпийски игри, Путин каза, че те няма да се виждат, но всичко това ще го има.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

analiz

преди 10 години

При атентата в черквата Света Неделя загиват 134 души, ранените са 500, повечето от които умират от раните си. Следователно: ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ТЕРОРИСТИ са в БКП (БСП) и са ОБУЧЕНИ и ФИНАНСИРАНИ от МОСКВА . . . а СТАНИЩЕВ СЕ ИЗВИНИ САМО на ДОГАН и МЕСТАН . . .

25

Бай Радой

преди 10 години

До ****--28; Затова няма да плюеш САЩ. Те си знаят работата.Сега помагат на Русия. Един руски генерал заяви--В момента в който САЩ се изтеглят от Близкия изток, терористите ще се нахвърлят върху нас като скакалци. САЩ и Русия трябва да са единни по тоя въпрос.

24

Бай Радой

преди 10 години

До PD--20 ;Не само руските служби работят.Всички сериозни служби в света работят за Русия.Именно затова Путин благодари.

fallback