Надежда Толоконникова и Мария Альохина. Снимка: Reuters
fallback

Амнистираните участнички от групата "Пуси райът" се срещнаха тази сутрин на летище "Емеляново" в Красноярск, предаде Интерфакс.

Oще по темата

"Надежда Толоконникова и Мария Альохина ще останат в града два дни. През това време те ще обсъдят правозащитния проект, който обявиха след освобождаването си вчера", заяви пред агенция Интерфакс-Сибир съпругът на Толоконникова Пьотр Верзилов.

"Заминаването за Москва е планирано за четвъртък. В петък в столицата момичетата ще дадат пресконференция. Мястото ще бъде обявено предварително", съобщи той.

Альохина долетя в Красноярск от Москва, където снощи пристигна с влак от Нижни Новгород и беше посрещната на Курската гара от привърженици и журналисти, пише БТА. В Красноярск е пристигнал и Денис Синяков, който беше фотограф на кораба на "Грийнпийс" "Арктик сънрайз".

"Той е наш стар приятел и е снимал много наши акции", добави Верзилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

willy

преди 10 години

Hei, PUTIN4ETA! I va6iq ljubim lider 6te si nameri majstora!

49

Самотният Вълк

преди 10 години

До RADТи за кой ценности ми говориш ,че нещо не мога да се сетя ?.За западните ли ,за тяхната култура която цели да си забравим род ,родина ,да бъдем наркомани като тях или *** ,като тях пияници и убийци също .Не забравяй че същият този запад хич нехае за България ,Ако не се лъжа на Ялтенската конференция през 1944 година Англия ,САЩ и Русия си разпределиха Европа .Какво им пречеше на скапаните западняци да не ни дават на Русия .Отговори ми на този въпрос .

48

Анонимен

преди 10 години

Голям шум за нищо.А тия даже не могат и да пеят.

fallback