Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пол Госар, който е член на Камарата на представителите предлага законопроект, с който да се възроди банкнотата от 500 щатски долара и на нея да бъде отпечатан портрет на бившия американски президент Доналд Тръмп.

Телевизионният канал Fox Business съобщава още, че Госар, който е републиканец, е изпратил предложението до законодателната власт в сряда. Той аргументира предложението си с това, че връщането на банкнотата в обращение е особено важно в условията на инфлация, която предизвиква обезценяването на долара, пише още "Труд".

Конгресменът смята, че новата банкнота ще ускори процеса по спестяване на пари, както и процесът при покупко-продажба. Друг мотив е, че колекционерите на банкноти определено ще оценят да имат такава с лика на Тръмп.

 „Тъй като Bidenflation продължава да обезценява нашата валута, издаването на банкноти от $500 с изображение на президента Тръмп от Министерството на финансите предлага няколко практически предимства“, каза Пол Госар.

Банкнотата от 500 долара беше отпчатана през 1945 година и включваше портрет на 25-тия президент на САЩ Уилям Маккинли. Той е упралявал страната от 1897 до убийството му през 1901 година. Деноминацията беше преустановена 24 години по-късно, според Бюрото за гравиране и печат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase