Ким Чен Ун. Снимка: архив, Reuters
fallback

Няколкостотин роднини на екзекутирания наскоро чичо на  севернокорейския лидер Ким Чен Ун са задържани и пратени в лагери за политически затворници, пише британският в. "Дейли телеграф".

Oще по темата

В Северна Корея е честа практика роднините на някой, който е признат за виновен и наказан, да бъдат пращани в трудови колонии. Но мащабите на арестите този път показват до каква степен Ким Чен Ун се опитва да заличи спомена за своя чичо и бивш наставник от историята на страната.

Не само близки родственици на Джан Сон Тхек са били арестувани, но и по-далечни, като например роднини на неговия баща. Арестите са били извършени броени часове след екзекуцията на чичото на севернокорейския лидер.

Джан Сон Тхек беше екзекутиран по-рано този месец по бързата процедура по обвинения в контрареволюционна, антипартийна и отцепническа дейност.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

121

Анонимен

преди 10 години

А в Саудитска Арабия как е положението?Там има ли измъчавани затворници ,режат ли глави, ръце,крака?УБИВАТ ли за (магьосничество ЗАБЕЛЕЖЕТЕ)!?Въобще Дейли телеграф в състояние ли е да ни осветли по тези въпроси?НЯМА ПО ГОЛЕМИ ЦИНИЦИ ОТ АНГЛОСАКСОНЦИТЕ!Прадедите на тези наши приятели бяха съюзник на Османската империя,която ни е държала 500 години под робство!Но това е положението!

120

Анонимен

преди 10 години

До tropГрешката която правят всички партии е,че не забраняват БСП и ДПС,а ти ако ти харесва да те управляват *** марш в Северна Корея.

119

Samo minavam

преди 10 години

Помислете и по обратната логика.Южна Корея живее добре и предполагам не са и необходими 30 милиона въшливи комунисти от Севера.Самият Юг има сметка Прасчо да е на власт и да си строят комунистическия раи.Потърсете прилики и с нашите гащници,които също са със оперирани от скодоумие мозъци.

fallback