Ким Чен Ун с леля си, вдовицата на Джан Сон Тхек Снимка: БТА

Във всички учреждения, промишлени предприятия, селските стопанства и учебните заведения в Северна Корея се провеждат митинги в подкрепа на Корейската трудова партия (КТП), предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на местни медии.

Участниците в митингите пишат "писма за вярност", в които обещават "да бъдат предани на висшия ръководител на страната, маршал Ким Чен Ун".

Още по темата
Акциите се провеждат на десетия ден след екзекуцията на бившия заместник-председател на Националния комитет на отбраната Джан Сон Тхек, чичо на севернокорейския ръководител, смятан за една от най-влиятелните личности в политическата йерархия на КНДР. Той беше екзекутиран по бързата процедура по обвинения в контрареволюционна, антипартийна и отцепническа дейност.

Жителите на страната единодушно подкрепиха решението на специалния трибунал.

Участниците в митингите заявяват, че народът и армията на КНДР "са способни да постигнат окончателна победа в делото за създаване на процъфтяваща държава единствено подкрепяйки Ким Чен Ун, който въплъщава висшето ръководство на корейската революция". "Не признаваме никого, освен Ким Чен Ун", изтъкват ораторите.

В КНДР са издадени нови агитационни плакати. Сред тях са ярки постери с надписи "Ще ви бъдем верни докрай, скъпи другарю Ким Чен Ун!", "Признаваме само вас!", "Ще осигурим надеждна защита на ЦК на Корейската трудова партия!" "КТП и занапред ще наказва сурово онези, които се осмелят да подкопават интересите на партията, държавата и народа, независимо от заеманите от тях постове", подчертава в. "Нодон синмун".

"Никой не може да застане на пътя на партията, армията и народа, които успешно вървят по пътя на прогреса, тясно сплотени около върховния ръководител на страната Ким Чен Ун, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase