Протестиращи пак са на площада. Снимка: Reuters
fallback

Европейският съюз е прекратил работата по споразумението за асоцииране с Украйна, след като не успя да получи "ясен ангажимент" от президента Виктор Янукович, че ще го подпише, предаде BBC. За прекратяването на преговорите съобщи в Twitter и еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле.

"Работата е спряна", написа той в социалната мрежа и допълни, че  е казал на вицепремиерът Сергей Арбузов, че Украйна трябва да покаже "ясен ангажимент, че ще подпише"

Днес за пореден път протестиращи се събраха в Киев. Около 200 000 проевропейски настроени се събраха на площад „Независимост”, за да изразят несъгласието си с отказа на Янукович да подпише споразумението.
Това е поредната серия от протести в страната, след като през ноември Янукович направи крачка назад от подписването на споразумението.

Протести в неделя се провеждат в близост до мястото, където се състои пък проправителствен митинг. Това предизвика опасения за възможни сблъсъци между двете групи.

Междувременно американският сенатор Джон Маккейн е в Киев, където той се обърна към протестиращите. "Украйна ще направи Европа по-добра и Европа ще направи Украйна по-добра", каза им той.
"Ние сме тук, за да подкрепим вашата справедлива кауза, суверенното право на Украйна да определи собствената си съдба свободно и независимост", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

WTF?

преди 10 години

всичко стана ясно като стигнах до "американският сенатор"...

66

ТОДОР ХРИСТОВ

преди 10 години

До EU citizenИ ОТКЪДЕ СИ ТОЛКОВА СИГУРЕН КАТО НИКОГА НЕ СА ПРАВИЛИ РЕФЕРЕНДУМ А ВЯРВАШ НА ПЛАТЕНИ МЕДИИ?

65

EU citizen

преди 10 години

До ТОДОР ХРИСТОВНикой българин не иска да излиза от ЕС. Искат да излизат отпадъци като тебе, които така или иначе не са българи, а безродни путински лакеи. Нито българи, нито руснаци - сброд оболванених дураков.

fallback