Линейки пътуват към летището в Казан. Снимка: Reuters
fallback

Общ преглед

Синът на президента на Татарстан Рустим Миниханов – Ирек, е сред жертвите на самолетната катастрофа този следобед на летището в руския град Казан.

Информацията бе официално потвърдена пред журналисти от вицепремиера на руската република Юрий Камалтинов, цитиран от ИТАР-ТАСС. Ирек Минниханов е роден през 1990г. , женен е за французойката Антония Гишар и е работил в "Барсбанк".

В списъка на пътниците е и ръководителят на местното управление на Федералната служба за сигурност Александър Антонов, посочва още руската агенция.

Oще по темата


В самолета Боинг-737-500 на татарстанската авиокомпания е имало 44 пътници и шестчленен екипаж. Всичките те са загинали, след като Боинг-ът  се разби при третия опит за приземяване на летището в Казан.

Възможни причини за катастрофата са пилотска грешка, техническа повреда и метеорологичните условия, но по-вероятни са първите две, отбелязва ИТАР-ТАСС. Времето в района на катастрофата е обичайно за сезона - валял е слаб дъжд, температурата е била плюс 3 градуса, вятърът е бил със скорост 8 метра в секунда, посочиха руските власти.

Най-вероятно обаче става въпрос за пилотска грешка, като по първоначална информация катастрофиралият "Боинг" 737 вероятно е ударил с крило земята при кацане.

Международното летище в Казан, където стана катастрофата, е затворено за полети до 23 ч. московско време. Самолетите се отклоняват към други летища.

Специалистите търсят „черните кутии” на пътническия самолет, съобщи вицепремиерът на руската република Татарстан Юрий Камалтинов.

Към мястото на трагедията е излетял самолет "Ил-76", на борда на който се намира оперативен щаб на правителствената комисия под ръководството на заместник-министъра по извънредните сиртуации Владимир Степанов. Освен него на борда на самолета има 50 спасители и осем психолози.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Атанас

преди 10 години

До за Атанасий 17, когато ти отговорих, не бях прочел 2-то ти умотворение. Опитай се да използваш горния се крайник по предназначение! Обясни, моля, защо една дума (при това с ругателен смисъл) може да бъде използувана към едни, а към други - не. Явно не владееш прости мисловни методи, като този на субституцията. Аз твърдя, че има поляци, които са bydlo, които в яростната си омраза минават всякакви граници. Тези дни беше последният пример пред руското посолство във Варшава. А, Мусоргскски има

32

Анонимен

преди 10 години

Какво общо има между официалната гебистка версия и истината, задавам само риторичен въпрос...

31

Атанас (продължение)

преди 10 години

Добре знам историята на Татарстан.Имам няколко колеги и приятели татари - Ратмир, Равиль, Наиль, Марат.Мога да кажа, че до един това са свръхспециалисти в областта си, много ерудирани и приятни хора.Единият от тях ми накара да прочета за една нощ една инкриминирана по брежневско време книга за историята на Татарстан.Изпитах гордост за нашите братя от Волжка Булгария!Искам да поправя тези, които повтарят една измислица: че Ленин и Съветската власт са кръстили тези хора "татари".Още монголците сле

fallback