Мястото на трагедията. Снимка: БТА

Пътнически самолет Боинг, извършващ вътрешен полет, се разби при кацане в руския град Казан, предадоха ИТАР-ТАСС и Франс прес.

По предварителни данни, съобщени от министерството на извънредните ситуации на Русия, са загинали всичките 50 души на борда.

"Към 19.30 ч. московско време (17.30 ч. бълг. време) на летище Казан при приземяване се разби Боинг-737, летящ от Москва за Казан. Последва експлозия", уточни министерството.

Самолетът Боинг-737-500 е на авиокомпанията Татарстан, информира руската държавна агенция за гражданско въздухоплаване. Властите посочват, че в самолета са пътували 44 пътници и екипаж от шест души.

При подготовка за приземяване Боингът е загубил височина, блъснал се е в земята, подпалил се е и са се взривили резервоарите за гориво, уточниха пред ИТАР-ТАСС органите на  реда.

Възможни причини за катастрофата са пилотска грешка, техническа повреда и метеорологичните условия, но по-вероятни са първите две, отбелязва ИТАР-ТАСС. Времето в района на катастрофата е обичайно за сезона - валял е слаб дъжд, температурата е била плюс 3 градуса, вятърът е бил със скорост 8 метра в секунда, посочиха руските власти.

Международното летище в Казан, където стана катастрофата, е затворено за полети до 23 ч. московско време. Самолетите се отклоняват към други летища.

На мястото на самолетната катастрофа на летище Казан са намерени телата на всичките загинали 50 души, съобщи
представителка на бърза помощ, цитирана от ИТАР-ТАСС. Телата ще бъдат изпратени за медицинска експертиза.

Не е имало деца в самолета, отбеляза говорител на министерството.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase