Едуард Сноудън Снимка: архив, БТА
fallback

Бившият подизпълнител на американските служби за сигурност Едуард Сноудън няма да получи смъртна присъда, нито ще бъде измъчван.

Той ще разполага с цялата защита, предвидена в системата на американските граждански съдилища, ако бъде изпратен у дома. Това е заявил тази седмица главният прокурор на САЩ в писмо до руския си колега, предаде Ройтерс.

Oще по темата
В писмо от 23 юли, разпространено днес, Ерик Холдър пише, че иска да опровергае спекулациите какво щяло да се случи със Сноудън, ако Русия го предаде на американските власти, за да бъде подведен под отговорност за незаконното издаване на държавни тайни за програмите за електронно наблюдение.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 10 години

че руснаците пита ли ги някой измъчват ли своите двойни агенти??? това е глупост, на този му трябва не само тежка присъда, ами и заклеймяване заради националното му предателство! Това ще е справедливо. Навсякъде по света се подслушват и следят хора чрез телефони и прочее комуникации, и навсякъде се наказва заради предателството, това е факт!

29

Анонимен

преди 10 години

А какво правим с полицая, който напръска група протестиращи студенти в САЩ, седнали на земята, с токсичен спрей ?? Интернета избухна с т.н. "pepper spray cop" Има ли още пиндостански седерастки червеи, които още вярват в мита САЩ/.....

28

Салвадор Дали Вали

преди 10 години

И в мАсква няма да го измъчват. Ще му организират пътуване до Чукотски автономен окръг.

fallback