Снимка: Reuters
fallback

Седемнайсет души са получили наранявания днес при сблъсъците в центъра на Тбилиси между участници в гей парада и техни противници, съобщи грузинският обмудсман Уча Нануашвили, цитиран от ИТАР-ТАСС.

По думите му 12 от пострадалите са били откарани в болница, като сред тях има трима полицаи и една журналистка.

Нануашвили поясни, че органите на реда са опитали да направят кордон между гей активистите и опонентите им, но кордонът се е разкъсал заради големия брой хора.

Според различни данни от 15 до 40 хиляди души са се събрали днес на булевард "Руставели" в грузинската столица, за да осуетят разрешената от властите проява. Впоследствие активиститена хомосексуалното движение, които са били едва няколко десетки, са били измъкнати от тълпата с помощта на полицията и извозени с автобуси и микробуси далеч от местопроизшествието.

По-късно през деня автомобилното движение по булевард  "Руставели" бе възстановено, но там остана малка част от противниците на гей парада, за да следят дали активистите няма да се върнат и да го довършат.

Антидемонстрантите са скандирали лозунги "Не искаме Содом и Гомор!" и "Демокрацията не означава равенство за неморалността!".

АП припомня, че миналогодишният гей парад в Тбилиси също продължи кратко и приключи със сбивания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

103

Анонимен

преди 11 години

Какъв е този шум на улицата, Джон?- Гей парад, сър.- И какво искат?- Еднополова любов, сър.- И кой им забранява, Джон?- Никой, сър.- Тогава защо крещят?- ****ераси, сър. . .

102

Kuki

преди 11 години

До РаботодателСигурно държиш пункт за рециклиране на хартия...Такова усещане имам.

101

анонимен

преди 11 години

Браво, така се прави. Ако не се вземат мерки всички ще станем обратни.

fallback