През следващите няколко дни се очаква нова гореща вълна в Гърция, като термометрите ще достигнат 40°C. В Атика температурите ще достигнат 36°C във вторник и сряда, докато в западната част на страната се очаква нова гореща вълна, информира кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Според метеоролога Йоргос Цатрафилиас "горещата вълна е нещо от миналото, но през юни температурите ще се задържат (5-8 градуса над нормалните) и всъщност ще имаме първите 40 градуса  в средата на седмицата, този път в Западна Гърция".

Несъмнено юни тази година се очертава, като един от най-горещите месеци. По отношение на развитието първата оценка (а не прогноза) за продължаване на лятото е, че следващите месеци също ще бъдат по-топли от обичайното. Според услугата "Copernicus" вероятността температурите да бъдат над нормалните нива през юли-август-септември е повече от 60%.

Температурата на въздуха днес слабо се повишиха и достигнаха 34-36°. В островната част на Гърция температурите са 31-32°C, локално в Додеканезите и  остров Крит 33-35°C. Северен вятър от 3 до 5 бала, в източната част на Беломорието на места до 6 бала по скалата на Бофорт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase