Снимка: БТА

Полицията е установила самоличността на втората от трите жертви на вчерашните взривове в Бостън, предаде Асошиейтед прес.

Това е 29-годишната управителка на ресторант Кристъл Кембъл, която отишла на маратона с най-добрата си приятелка, за да снима как приятелят на приятелката й пресича финиша, пише БТА.

От двата взрива, проехтели недалеч от финалната линия на маратона, загина и осемгодишният Мартин Ричард, който заедно съссемейството също бил сред зрителите. Майка му и шестгодишната му сестричка са тежко ранени. Баща му и брат му, които също гледали маратона, не са пострадали.

Третият загинал от взривовете на бостънския маратон е бил китайски гражданин. Самоличността му не се съобщава по молба на семейството му, предаде Ройтерс. Агенцията цитира съобщение на китайското консулство в Ню Йорк.

Загиналият е бил завършил бостънския университет. Бил е с приятели, гледал е финиширането на участниците в маратона. Сред ранените също има китайски гражданин. Той е опериран и състоянието му е стабилно.

Още по темата
Междувременно министърката на вътрешната сигурност на САЩ Джанет Наполитано заяви, че няма признаци бомбените експлозии в Бостън да са част от по-голям заговор, предаде Ройтерс.

Независимо от това, като предпазна мярка, няма да бъдат отменени засилените мерки за сигурност, които вече са взети в големите транспортни обекти, заяви Джанет Наполитано. Тя призова американците да бъдат бдителни и незабавно да съобщават на местните правоохранителни органи за всякакви подозрителни действия.
Днес временно бе затворен етаж от централния терминал на нюйоркското летище "Ла Гуардия", където бе намерен подозрителен пакет.

Неколкостотин души бяха евакуирани. След като бе установено, че пакетът не е опасен, летището поднови работа, предаде ИТАР-ТАСС. След експлозиите в Бостън полицията в Ню Йорк, Вашингтон и Лос Анджелис и други големи американски градове мина на специален режим на работа. Допълнителни патрули има и по железопътните гари и на други места, където се струпват много хора. При вчерашните взривове в Бостън загинаха трима души, включително осемгодишно момче, повече от 170 души бяха ранени, 17 от тях - много тежко.

За единия от взривовете, а може би и за двата, са били използвани тенджери за готвене под налягане, пълни с черен прах или барут и с метални топчета, за да се нанесат по-големи поражения, казаха настоящи и бивши служители на контратерористични служби, пожелали да останат анонимни. Няма арестувани във връзка с разследването. Студентът от Саудитска Арабия, който е бил ранен и разпитван във връзка със взривовете, най-вероятно е извън подозрение, предаде Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase