Ракети "Пейтриът" са разположени в центъра на Япония. Снимка: Reuters
fallback

Япония разположи ракети "Пейтриът" в центъра на Токио, за да отблъсне евентуална ракетна атака от Северна Корея, предаде Франс прес, като цитира японското министерство на отбраната.

Две платформи за изстрелване на ракети "Пейтриът" бяха разположени в министерството на отбраната, в центъра на Токио преди разсъмване, за да прехванат евентуална севернокорейска ракета, посочи източник от министерството на отбраната.

Oще по темата

Японски медии съобщиха, че ракети "Пейтриът" ще бъдат разположени на още две места в района на столицата. Ракети прехващачи ще бъдат разположени и на остров Окинава.

Министърът на отбраната Ицунори Онодера каза по телевизията, че Окинава е мястото, най-подходящо за ответни действия при извънредни обстоятелства. Той добави, че ракетите "Пейтриът" може да останат постоянно на острова.

Японските сили за самоотбрана са получили разрешение да унищожат всяка севернокорейска ракета, заплашваща японската територия.

Освен ракетите "Пейтриът" Токио разположи ескадрени миноносци с ракетни системи "Иджис" в Японско море, добавя АФП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Стоп

преди 11 години

До Анонимен;Най велики са Руснаците особено в ГДР-1953г, в Унгария-1956г,когато мачкаха унгарците с танковете, в Чехия 1968г.в Афганистан където дадоха над 15 000 жертви + 73 български.

58

Стоп

преди 11 години

До Анонимен;Не си прав Анонимен корейците имат ПРАВА. Основното им право е да плачат колкото си искат на висок глас когато умре някой от вождовете им.

57

Стоп

преди 11 години

До Чичо;*** са по провокациите. САЩ спряха изпитанията на тяхна ракета за да не провокират ЛУДИТЕ от СЕВЕР.КОРЕЯ. От луди всичко може да се очаква.

fallback