Румънският външен министър обвини британските политици, че дискриминират съгражданите му. Снимка: архив, Reuters
fallback

Румънският министър на външните работи Титус Корлъцян обвини британските политици в дискриминация на румънците, предаде ИТАР-ТАСС.

Темата за румънците отново се използва в предизборната кампания в търсене на по-голяма подкрепа от избирателите. Би било по-добре да не се забравя, че румънците са допринесли за процъфтяването и икономическия растеж на много страни членки на ЕС, включително на Великобритания. Румънците направиха своя принос чрез физически труд, с който другите очевидно не искаха да се занимават, заяви пред журналисти Корлъцян.

Oще по темата

Коментарите на румънския външен министър бяха направени по повод кампанията, предприета от Британската партия на независимостта (Ukip) срещу имигрантите от Румъния и България, за които Лондон планира от догодина да премахне ограниченията на трудовия пазар.

Тази седмица британският вестник "Индипендънт" писа, че Британската партия на независимостта се готви да използва страховете от масова имиграция от Румъния и България, поставяйки през следващата година този въпрос в основата на предизборната си стратегия, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

До 1 и 2

преди 11 години

Мълчат си за да не си загубят избирателите.

6

Анонимен

преди 11 години

Най-логичната реакция!Да, нека не забравят смотаните англичани, че както навремето смукаха колониите, сега смучат готови кадри от икономически слабите държави! И нека се отнасят с уважение!

5

Анонимен

преди 11 години

Франсетата са виновни.

fallback