Снимка: shipspotting.com

"Няма място за притеснение, няма никакви "заложници". На плавателния съд има вода и храна, а моряците ще се завърнат в родината до 2 дни". Това заяви управителят на базираното в Бургас подразделение на международната компания V.Ship Милен Тодоров, цитиран от Дарик.

По думите на Тодоров днес се очаква да бъде подписан договор за предаване на кораба Ostsee Merchant за скрап и моряците да бъдат настанени в хотел до заминаването си.

Вчера чрез съпругата на един от моряците се появи информация, че корабът, с който плават 10 български моряци, стои край бреговете на пакистанската столица Карачи заради неуредени финансови отношения между бивш и настоящ собственик. Плавателният съд е под флага на Маршалските острови.

Българските моряци заедно с 12 техни колеги от Украйна са потеглили към Пакистан, за да предадат кораба за скрап. Продавач и купувач обаче не се разбрали за цената и договор не е подписан. Така корабът не е разрушен и все още е със статут на плавателен съд, а моряците са длъжни да останат на борда, докато не бъде подписан протоколът за унищожаването му.

Забавянето се получило заради объркване. Корабът е закаран по-рано с два дни на пристанището в Пакистан, заради това моряците трябваше да чакат, обясняват от V.Ship.

Междувременно бригади са започнали да нарязват носовата част на кораба. Според данни на международните регистри ще бъде продаден срещу 410 долара на тон метален скрап, съобщава Maritime.bg.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase