Италианци вършат измами с коли с български и румънски номера. Снимка: архив, Reuters
fallback

Материал за измами в Италия с регистрирани в България и Румъния автомобили публикува на сайта си телевизия Евронюз.

Схемата е италиански гражданин да си купи кола в страна от Източна Европа и да запази нейния регистрационен номер. Това позволява да бъдат избегнато плащането на известен брой данъци. И най-вече, в случай на нарушение е почти сигурно, че собственикът няма да плати глоба, обяснява Евронюз и посочва, че тази порочна практика изглежда се разпространява.

Номерът е в това да бъде намерен човек за контакт в България или Румъния, който да се води фиктивно за собственик на автомобила, отбелязва европейската телевизия. Схемата работи толкова добре, че интернет сайтове са се специализирали в даването на съвети на измамниците зад волана.

В Италия собствениците на автомобили, регистрирани в чужбина, имат на теория срок от една година, за да ги пререгистрират пред местните власти, посочва Евронюз. В противен случай следва глоба. Глоба, която има голям риск, да свърши някъде в България, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 11 години

Кви се тея ПРОСТИ ЖУРНАЛИСТИ където пишат такива глупости.Щом го позволява закона измама НЯМА.

20

Анонимен

преди 11 години

Щом не е нарушен закона, каква измама може да бъде това ?! Най-много някой журналист да го осъдят за клевета. Това, че си умен и умееш да си правиш сметка на парите не е подсъдимо в целият бял свят.

19

Анонимен

преди 11 години

Ако в Германия при смяна град се сменят номерата ,то в италия се сменя книжката и личната карта при смяна на адреса дори в един и същи град .А застраховките в големите градове са ужас Милано-Рим -Неапол стигат и до 2500 евро на година / гражданска отговорност/ Така ,че скоро и с монголски номера може да я подкарат

fallback