Ростуризъм заплаши да включи наши хотели в черен списък. Снимка: архив, Булфото
fallback

Руската федерална агенция по туризма Ростуризм предложи български хотели да бъдат включени в черния списък на хотелите, които чрез шантаж и заплахи изнудват за пари руснаци, почиващи по линия на неплатежоспособни туроператори. Това съобщи шефът на агенцията Александър Радков.

Oще по темата

„При неотдавнашните случаи на фалит на туроператори беше некоректно поведението на хотели в Тайланд, Виетнам, Чехия, България и други страни. Хотелиерите заплашваха туристите, обещавайки, че ще ги впишат в мними черни списъци и оказвайки им психически натиск. Ние остро пресичаме и ще пресичаме подобни ситуации. Вече имаме опит при вписване на хотели в черни списъци. Ако един хотел приема туриста въз основа на ваучер на туроператора, трябва да изяснява проблема с него, а не с туриста. Задържането на вещи и паспорти на туристите е нарушение на международните норми“, каза Радков.

През август т.г. Ростуризъм изпрати до българското Министерство на икономиката, енергетиката и туризма официално писмо с молба да бъде изяснена ситуацията, настъпила след като туроператорът "Бългериан Вип Турс" прекрати дейността си, така че правата на руските туристи в България да не бъдат нарушавани. Писмото беше във връзка с изгонването на руски туристи от хотели в България. Ростуризъм помоли ръководството на българското министерство да повлияе на хотелите, които гонят руски туристи или искат те да платят повторно поради несъстоятелността на "Бългериан Вип Турс".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Веселина

преди 10 години

Бих искала да изкажа своето огромно възмущение от т.нар. хотел "Друм" в Добринище.На първо място най-ужасното нещо е отношението на персонал, който се състои от мъж и жена. Тоест може да се каже, че това е нещо като къща за гости. Въпросната жена си позволява да обижда гостите и клиентите си, когато разкрихме нейната лъжа относно цените на стаите. Тя беше пуснала ваучер в няколко от сайтовете за колективно пазаруване за уж 50 % намаление, но на място се оказва , че с ваучер излиза по-скъпо. Когато попитахме защо е така бяхме словесно нападнати и обидени от нея с думите " ***". КЪде с

18

Анонимен

преди 11 години

Почивка в България - никога!!!!

17

Анонимен

преди 11 години

ima li po dolna gad ot balgarite vse gledat da te naglasat po dva pati za tova se govori mnogo lo6o za nas

fallback