Снимка: БТА
fallback

24-часова национална стачка ще има днес в Гърция. Масовите протести са срещу новите мерки за икономии, съобщи БНТ. Демонстрациите са свикани от синдикатите от държавния и частния сектор.

Всички, които ще излязат по улиците на страната се обявяват срещу настоящи реформи на пазара на труда и намаляването на заплати и пенсии, поискано от кредиторите от Европейския съюз, Европейската централна банка и Международния валутен фонд.

Покрай стачкуващите ще бъдат затворени всички държавни учреждения, магазини и много частни предприятия. Очаква се да бъде блокиран и транспортът в страната. Така няма да се движат влаковете и фериботите. С прекъсвания ще има само метро и трамваи в Атина.

Таксиметрови услуги също няма да има поне 9 часа. Авиодиспечерите също ще се присъединят към протестиращите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

муспи

преди 11 години

И в Англия както навсякъде се пише от евреи, само че този евреин е български. На такъв ако не е с хазарска сметалка, може да се поставят въпроси: Ти защо искаш в България да си купиш къща? Защото евтино. Ами тази евтения е уредена от хазарите с геноцид над българите. Ти защо се възмущаваш че не биле любезни с теб, върви при тези англичани с такива доходи - без бабаитлък, и в англия има такива, и да видим дали ще се върнеш жив.

43

БЕЛЛА

преди 11 години

Мила Мила,Коментарът на англичанина не е писан от англичанин - няма как англичанин да навлезе в такива подробности. Писан е, за съжаление,от българин. Само българин може да говори така за себе си.Ясно е като бял ден.

42

Анонимен

преди 11 години

С право протестират и стачкуват гърците.С тези мерки за икономии не могат да си платят заплатите на ратаите от България и Румъния!

fallback