Гръцкият премиер Андонис Самарас окачестви новите мерки за икономии като болезнени, но неизбежни. Снимка: архив, Reuters

Международният валутен фонд (МВФ) изрази подкрепата си за Гърция. Представител на фонда увери, че МВФ продължава да стои зад Гърция, съобщи БТА. 

Той добави, че гръцкото правителство работи за приемането на справедливи и балансирани мерки за икономии в замяна на отпускането на поредния транш от заема.

Джери Райс обяви, че в средата на следващата седмица в Атина пристига тройката кредитори на МВФ, ЕС и ЕЦБ, за да приключи оценката на икономическата програма на страната. От доклада на тройката ще зависи и предоставянето на следващия спасителен транш, който е в размер на 31,5 млрд. евро.

Гръцкият премиер Андонис Самарас окачестви новите мерки за икономии на стойност 11,5 млрд. евро като болезнени, но неизбежни, за да може Гърция да избегне връщане към драхмата.

Той поясни, че това ще е последният пакет от мерки и че за Гърция сега е нужно да получи следващия транш, за да се бори с решаването на приоритетния за страната проблем - растящата безработица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase