Десетки са убитите при серия нападения в различни точки в Ирак. Снимка: Reuters
fallback

В Ирак днешният ден се очертава като най-кървавия от година насам - 82 души бяха убити при серия от нападения по цялата територия на страната, съобщи Асошиейтед прес, като се позовава на полицейски източници. Над сто са ранените.

Най-малко 13 войници бяха убити при нападение на въоръжени мъже срещу военна база в град Удаим, на стотина км северно от Багдад.

Най-кървавото нападение стана в сунитския град Таджи, северно от иракската столица. Бомби, поставени до пет къщи в сунитския град Таджи, на 20 км северно от Багдад, са убили 17 души.

Когато спасителни екипи пристигнали на мястото на взривовете, атентатор самоубиец задействал пояса си с експлозиви. Единайсет полицаи са загинали на място.

За десетки жертви на бунтовнически нападения с автоматично оръжие и коли бомби се съобщава и в други райони на Ирак.

Никой не е поел отговорност за вълната от атаки, но в запис, разпространен през последните дни в интернет, клонът на Ал Кайда в Ирак обяви намерението си да засили въоръжените си действия, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Юли

преди 11 години

Къде е тази наперена ЖУРНАЛИСТКА, която преди войната с Ирак беше поканена при Иво Инджев и наперено обясняваше как след 6 месеца ще настъпи мир и спокойствие, как пламенно защитаваше САЩ за тази тяхна справедлива свещена война в полза на Ирак и зялото човечество! Вредата от такива журналисти е не по-малка от грабителската американска политика сееща конфликти по света с цел бизнес интереси!

10

Анонимен

преди 11 години

ДОКАТО БЕШЕ САДАМ НИКОЕ ОТ ПЛЕМЕНАТА НЕ СМЕЕШЕ ДА ШАВА. ОТ КАКТО ХАМЕРИКАНЦИТЕ ИМ ВНЕСОХА ДЕМОКРАЦИЯТА И СВОБОДАТА ОТ ДЪРЖАВА НА СПОКОЙСТВИЕТО СТАНА ДЪРЖАВА НА АНАРХИЯТА. НА БУШОНА СВОБОДАТА ДО ТАМ ГИ ДОКАРА. КЪДЕТО Е СТЪПИЛА СБИРЩИНАТА ОТВЪД ОКЕАНА НИКОЯ ДЪРЖАВА НЕЕ ВИДЯЛА ДОБРО. НАГЛЕДЕН ПРИМЕР С МУТРЕСТАНИЯ. СЕГА СА МЕРАКЛИЙ ДА ВКАРАТ ХАМЕРИКАНСКАТА СВОБОДА И ДЕМОКРАЦИЯ И В ИРАН. НО НЕ ВЯРВАМ ДА УСПЕЯТ. ТАМ ЖИВЕЯТ ХОРА ОТ КОИТО Е ЗАПОЧНАЛ СВЕТА. И ХАМЕРИКАНСКАТА СВОБОДА И ДЕМОКРАЦИЯ НЕ ВИРЕЕ.

9

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 11 години

*** Буш и компания съсипаха една светска държава и никой не им търси отговорност.

fallback