Малка лодка минава покрай яхтата на Роман Абрамович. Снимка: архив, Reuters

Екзотичните приумици на руските милиардери често поразяват дори службите за ВИП услуги, които са призвани да изпълняват всякакви капризи на богатите си клиенти. Най-големите компании - Quintessentially Group, Vertu Concierge и Prime Concept, са разказали за в. "Комерсант" за някои поръчки на руските богаташи.

Един от клиентите на Vertu Concierge поискал чистокръвни атове за състезания по издръжливост на коне (ендюрънс). Друг държал да се организира среща на дъщеря му с канадската тийн сензация Джъстин Бийбър.

Консиержи на Quintessentially на свой ред си спомнили, че за лятно парти в Монако руснаци поискали пингвини, истински сняг и ледена пързалка. А за друго парти в Сен Тропе богати руснаци държали да получат четири пингвина и две лами.

Също от Quintessentially са разказали, че веднъж дори им се наложило да спрат Окото на Лондон, известно още като Колелото на хилядолетието, тъй като руски клиент пожелал да отбележи рождения ден на детето си на самия му връх.

През 2012 г. най-популярно било да се наеме цял хотел, да се запази маса, уточнява BFM.ru

Следващи по популярност били наемането на частен самолет, лимузина, яхта, а също на нощен клуб, ресторант, вила. Сред петте най-често използвани услуги били купуване и доставка на билети за културни мероприятия. Руските милиардери се обръщали към подобни служби за ВИП услуги и за съвет при избора на подарък.

Що се отнася до туристическите предпочитания, най-посещаваните страни тази година били Франция и Италия. На трето място били швейцарските градове като Цюрих, Женева и др. На четвърто се оказала британската столица Лондон, следвана на пето от различни места в САЩ.

На френски език думата "concierge" означава портиер. Днес понятието е синоним на едни от най-луксозните и индивидуално разработвани дейности, свързани с всестранното и пълно обслужване на клиентите. Това са най-модерните и скъпи услуги, които превръщат мечтите на хората в реалност, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase