Айман аз Зауахири. Снимка: архив, Reuters
fallback

Съпругата на лидера на Ал Кайда Айман аз Зауахири похвали мюсюлманките за ролята им във въстанията от Арабската пролет и каза, че размириците скоро ще доведат до "ислямска пролет", предаде Ройтерс.

В послание, публикувано днес в интернет, Омайма Хасан изтъква побоите над жени при размириците в Египет и отдава почит към майките, отгледали революционерите, които са се вдигнали, за да свалят от власт четирима държавни глави, окачествени от нея като "престъпници тирани".

Oще по темата

"Поздравявам всички жени по света за тези благословени революции и приветствам всички майки, пожертвали любимите си хора в революциите. Това наистина е Арабска пролет и скоро ще стане Ислямска пролет", се казва в писмото, подписано от съпругата на Зауахири.

Засега не е възможно да се установи автентичността на посланието, поместено на уебсайт, използван от ислямистки бойци.

Хасан призовава мюсюлманките да продължат да носят покривало, което според нея е "самоличността на мюсюлманката, а Западът иска да премахне тази самоличност, така че мюсюлманката да бъде без самоличност".

"Съветът ми към вас, сестри, е да възпитавате децата си в любов към мъченичество . . . и да ги подготвите за възвръщането на величието на исляма и за освобождаването на Ерусалим", пише тя.

Подобно послание от нейно име беше публикувано през 2009 г., отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

koko

преди 11 години

по плодовете им ще ги познаете .а за корана неща да чувам.

80

Анонимен

преди 11 години

86,87 Пишеш абсолютни глупости Вина за разпъването на Христос имат всички хора по земята Христос не беше разпънат просто защото евреите са искали това а защото Той доброволно дойде, за да се жертва за хората а относно договорите с дявола много други народи вършат същите и по-големи мерзости от евреите. Това е заблуда, че видиш ли евреите били главните виновници за страданието по земята.

79

Анонимен

преди 11 години

85Ти не си отварял стария завет - не пиши подобни простотии - вземи го прочети преди да пишеш такива тъпни Показаните стихове са само малка част от милостта на Бог към хората, която Той е показвал и в стария завет. Проблема на много от хората е, че очакват Бог само да дава, да прощава, да прощава винаги и постоянно искат да си правят каквото си искат а Бог да им прощава винаги да ама не Бог не е шут Бог е справедлив нито лош, нито добър. Справедлив и именно защото ни обича даде Своя Син, за онези, които повярват в Него стария завет е време, което е трябвало да мине, за да осъзнаят хората какво правят трябвало е да получат закона, чрез който познават греха Римляни 3:20 Защото ни една твар няма да се оправдае пред Него чрез дела изисквани от закона, понеже чрез закона става само познаването на греха.Исая 63:9Във всичките им скърби Той скърбеше, И ангелът на присъствието Му ги избави; Поради любовта Си и поради милосърдието Си Той сам ги изкупи, Дигна ги и носи ги през всичките древни дни.Притчи 28:13 Който крие престъпленията си няма да успее, А който ги изповяда и оставя ще намери милост.Псалми 1:1-31 Блажен оня човек, Който не ходи по съвета на нечестивите, И в пътя на грешните не стои, И в събранието на присмивателите не седи; 2 Но се наслаждава в закона на Господа, И в Неговия закон се поучава ден и нощ. 3 Ще бъде като дърво посадено при потоци води, Което дава плода си на времето си, И чийто лист не повяхва; Във всичко що върши ще благоуспява.Езекиил 18:21-2321 Но ако беззаконникът се обърне от всичките грехове, които е сторил, пази всичките Ми повеления и постъпва законно и право, непременно той ще живее, няма да умре. 22 Никое от престъпленията, които е извършил, няма да се помни против него; чрез правдата, която е сторил, ще живее. 23 Благоволя ли Аз в смъртта на нечестивия? казва Господ Иеова, а не по-добре да се обърне от пътя си и да живее?

fallback